Qui som

Digibestial és una expressió de la innovació aplicada a la cultura popular i tradicional catalana. Neix com a laboratori creatiu dins de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, i es dedica a investigar i desenvolupar noves tècniques i solucions tecnològiques. Aquestes innovacions s’apliquen tant en la preservació com en la divulgació de la cultura i la imatgeria festiva, oferint una nova perspectiva sobre la tradició a través de l’educació, el joc i la difusió.

L’Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya és una entitat que aglutina els col·lectius que treballen amb figures de bestiari festiu, independentment de la seva naturalesa zoomòrfica i de la seva funció dins de la festa.

Constituïda formalment el 1996, l’Agrupació actua com a representant i defensora dels interessos del bestiari a tots els territoris de parla catalana. Amb l’objectiu d’enfortir la comunitat, ofereix serveis, promou el debat, la recerca i l’intercanvi entre els diferents col·lectius, organitzant-se territorialment en onze àmbits que reflecteixen la diversitat i riquesa de la nostra cultura festiva.

Digibestial és més que un projecte; és una prova del poder de l’associacionisme dins de la cultura catalana. Representa el nostre compromís inquebrantable amb la preservació de les tradicions alhora que abracem les possibilitats que ofereix la tecnologia.

Creiem en la importància de renovar i compartir el nostre patrimoni cultural, mantenint-lo viu i rellevant per a les noves generacions. És la nostra manera de dir que el passat i el futur poden anar de la mà, enriquint-se mútuament.