El projecte de Digitalització 3D entra amb èxit a la fase de consolidació

Etiquetes


Encara no hi ha contingut per mostrar aquí.

Des de l’Assemblea Extraordinària del passat dissabte 27 de febrer, el projecte de Digitalització de Bestiari 3D ha fet un pas més. Amb l’aprovació de la segona fase, s’ha passat a una etapa de consolidació en la qual s’estan duent a terme diferents tasques.

La primera d’elles és el lliurament dels arxius digitals a totes aquelles entitats que tenen les seves bèsties escanejades. Els fitxers es poden enviar en diferents formats, depenent de la utilitat que se li vulguin donar. Adrià Morreres, tècnic 3D de l’Agrupació del Bestiari, és la persona encarregada de fer-los arribar i aconsellar les entitats en cada cas.

Per exemple, si el que es vol és utilitzar l’arxiu 3D per restaurar o reconstruir la bèstia, es recomana obtenir-lo amb la màxima qualitat possible. En aquest cas, amb el format fbx.

Una altra opció és la de fer servir els fitxers en aplicacions mòbils o en programes de realitat virtual o realitat augmentada. Aquí el que interessa és que tinguin menys pes perquè funcionin millor dins l’aplicació. Es podrien obtenir tant amb el format obj com fbx.

Finalment, el tercer cas més comú és el d’imprimir les figures en impressores 3D, ja sigui per obtenir rèpliques a petita escala o bé fer motlles. En aquest cas, l’arxiu que s’entregaria tindria el format stl.

Exemples de projectes

Impressió de l‘Haca Traca Almalafa de Botafocs

Una vegada escanejada la figura de bestiari, els fitxers obtinguts tenen múltiples sortides, tot depèn dels projectes que tingui en ment cada associació.

Per exemple, en el cas de Botafocs, Ball de Dimonis i Bestiari de Castelló, la intenció és difondre els elements de bestiari entre els alumnes de les escoles i destacar els trets innovadors de la cultura popular davant les administracions.

L’entitat del Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa, per altra banda, vol fer una rèplica de la bèstia en goma i muntar o formar part d’alguna exposició virtual de bestiari.

A part del lliurament d’arxius, en la fase de consolidació també s’estan processant tots els arxius digitals i se n’està fent una revisió.